Tesla instalează primele staţii de schimbare automată a bateriilor. VIDEO

Au anunţat tehnologia în urmă cu un an, iar acum dovedesc că s-au ţinut de cuvânt, fiindcă americanii de la Tesla vor deschide primele staţii de schimbare automată a bateriilor pentru berlina 100% electrică Model S.

Tesla instalează primele staţii de schimbare automată a bateriilor. VIDEO Tesla instalează primele staţii de schimbare automată a bateriilor. VIDEO

În urmă cu un an şi ceva, Tesla a anunţat cu fast că a creat un sistem automatizat de schimbare a bateriilor pentru berlina 100% electrică Model S. Atunci, Elon Musk, fondatorul şi preşedintele companiei americane, a spus că întreaga operaţiune durează doar 90 de secunde, ceea ce e comparabil cu un plin de combustibil convenţional făcut la o staţie de carburanţi. Era, în fapt, tehnologia de care maşinile electrice aveau nevoie.

Iar acum, Elon Musk dovedeşte că nu au fost doar vorbe în vânt şi că acest sistem va fi o realitate. Potrivit blogului oficial al companiei, prima staţie pilot de schimbare automată a bateriilor va fi amplasată în statul american California, unde - pentru început - doar câţiva proprietari de Model S vor avea acces, iar aceştia vor trebui să îşi facă programare.

Deoarece tehnologia este încă în faza de testare, procesul ar trebui să dureze undeva la trei minute, ceea ce e dublu faţă de timpul estimat iniţial, dar, chiar şi aşa, va fi mai ieftin decât un plin de benzină pentru o limuzină premium. În viitor, cei de la Tesla speră să reducă timpul de schimbare la doar un minut.

Pe lângă programul pilot de schimbare automată a bateriilor, Tesla are deja o reţea internaţională de 312 staţii de încărcare Supercharger, unde proprietarii de Model S îşi pot încărca gratuit maşinile.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.