VIDEO: Bucuria condusului, declanşată de roadstere BMW

De la primul pas în lumea auto, bavarezii de la BMW s-au afirmat constant drept un producător de top în zona premium, tendinţă la care s-au aliniat şi roadsterele gamei, începând cu BMW 315/1 şi terminând cu gama Z.

VIDEO: Bucuria condusului, declanşată de roadstere BMW VIDEO: Bucuria condusului, declanşată de roadstere BMW

Un roadster se remarcă de restul suratelor din alte game prin configuraţia cu două locuri, fără plafon, ce pune accentul pe caracteristici dinamice sportive. Iar dacă aruncăm o privire în curtea BMW, vom găsi o tradiţie a acestor catalizatori pentru plăcerea de a conduce care se întinde din anii '30 până în prezent.

Cei de la XCAR au speculat această moştenire lăsată lumii auto de către BMW şi au realizat un test-documentar cu toată gama de roadstere BMW. Vorbim despre modele ca 315/1, 319/1 şi puternicul - la vremea sa, în 1937 - BMW 307, cu al său motor de 2 l cu şase cilindri în linie, capabil să atingă viteza maximă de 120 km/h.

Lucrurile nu se opresc aici, pentru că BMW scoate pe piaţă versatilul 328, condus de pilotul român Petre Cristea, special conceput pentru curse şi dotat cu un motor de 79 CP ce asigura o viteză maximă de 149 km/h.

Urmează BMW 507, după o perioadă de inactivitate impusă de Al Doilea Război Mondial, care pe lângă un uriaş V8 de 3,2 l şi 150 CP, se numără printre cele mai frumoase roadstere produse vreodată.

Ultimele dar nu cele din urmă, modelele din gama Z sunt şi ele bifate în materialul video, disponibil mai jos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.