VIDEO: Istoria maşinilor BMW electrice

Dacă îţi imaginai că BMW înseamnă doar modele precum M5 sau X6, acest filmuleţ te va surprinde. Vezi aici istoria conceptelor electrice ale bavarezilor.

În ultimii ani, BMW a făcut progrese foarte mari la capitolul eficienţă în consum, iar acestea au culminat cu prezentarea conceptului electric Active E, bazat pe popularul Seria 1. Totuşi, indiferent de cât de uimitor ar suna, bavarezii au o veche preocupare în domeniul maşinilor cu propulsie electrică.

Pentru cei orbiţi de mirajul unor BMW-uri precum X6 sau M5, filmuleţul de mai jos ar putea fi un adevărat şoc. Bavarezii au început să realizeze concepte electrice încă din anii '70, când modelul 1602, adaptat pentru zero emisii, era prezentat în cadru olimpic.

Mai târziu, în 1991, conceptul E1 ducea mai departe ideea de BMW electric, cu o caroserie proprie şi cu inovatorul sistem de regenerare a energiei electrice în timpul frânărilor. Astăzi, performanţele unei maşini bavareze electrice sunt cât se poate de tentante: 0-100 km/h în 9 secunde şi o autonomie de 120 km.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.