Volkswagen se pregăteşte de criză

Autor: Cosmin Iordache acum 14 ani Știri auto
Volkswagen se pregăteşte de criză

Volkswagen a programat în săptămâna 9 (23 – 27 februarie), pentru o scurtă perioadă de timp, un program de lucru redus în anumite sectoare ale fabricii din GermaniaScurtarea programului va afecta aproximativ două treimi din cei 92,000 de angajaţi din Germania. Departamentele de Cercetare şi Dezvoltare şi unele sectoare, din producţia de componente, de exemplu, nu sunt afectate.

Jochen Schumm, Director de Resurse Umane de la Volkswagen AG, a comentat: "Volkswagen funcţionează cu un program flexibil de lucru. Scurtăm programul pentru o perioadă scurtă de cinci zile. Această decizie temporară pentru producţie marchează continuarea abordării noastre sistematice şi disciplinate de a aduce capacitatea de producţie în conformitate cu cererea."

Aşa cum spune Schumm: "Conform strategiei noastre 18plus, Volkswagen îşi concentrează eforturile sale, în special, către evoluţie şi investitii, pentru a dezvolta tehnologiile şi produsele viitorului. De aceea, ne concentrăm pe cercetare şi dezvoltare.“

Majoritatea constructorilor de automobile încep anul cu diminuări ale programului de lucru şi invocă şomajul tehnic. Skoda, marcă aflată sub umbrela grupului VAG,  îşi restârnge de asemenea producţia şi reduce programul de lucru.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide