TEST în premieră: noul Ford Mondeo

Noul Ford Mondeo reprezintă a patra generaţie a unui model de succes, care din 1993 şi până în prezent se laudă cu vânzări de 4 milioane şi jumătate de unităţi. Am luat contact cu noul Mondeo la testul internaţional de presă organizat la Malaga, iar în continuare vă detaliez impresiile mele.

TEST în premieră: noul Ford Mondeo TEST în premieră: noul Ford Mondeo

Concluzie

E clar că Ford a găsit odată cu noul Mondeo şi compromisul ideal între confort, performanţe pe alocuri şi un pachet tehnologic care să satisfacă nevoile celui mai exigent client. Nu m-a convins însă consumul oferit de motorul 1.5 EcoBoost, însă motorizările diesel vor repara acest lucru. Preţurile nu au fost încă publicate de Ford, dar chiar şi aşa, competiţia dintre noul Passat şi noul Mondeo se anunţă mai acerbă ca niciodată.

Fişa tehnică:

Ford Mondeo Wagon 1.5 EcoBoost

Motor: benzină, 1.498 cmc

Putere: 160 CP / 6.000 rpm

Cuplu maxim: 240 Nm / 1.500 - 4.500 rpm

Cutie de viteze: manuală, şase rapoarte

Tracţiune: faţă

Acceleraţie 0-100 km/h: 9,3 secunde

Viteză maximă: 217 km/h

Volum portbagaj: 488 litri

Masă proprie: 1.504 kg

Consum mediu teoretic: 5,9 l/100 km

Preţ de bază: nepublicat

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.