Planuri Volkswagen: un SUV bazat pe Polo şi un Tiguan cu 7 locuri?

Autor: Oraan Mărculescu 17 oct. 2012 Știri auto
Planuri Volkswagen: un SUV bazat pe Polo şi un Tiguan cu 7 locuri?

Recent, oficialii VW au confirmat zvonurile care circulau de ceva vreme – şi anume că în viitorul apropiat în gama constructorului german vor mai apărea două SUV-uri, unul care va concura în segmentul crossoverelor de clasă mică şi unul de clasă medie, care va oferi 7 locuri.

În primul caz, lucrurile au fost destul de clare o dată cu expunerea conceptului VW Cross Coupe la Salonul Auto Tokyo 2011, care a fost urmat de o evoluţie la Geneva 2012, care anunţa un sistem de propulsie hibridă plug-in.

Atâta doar că VW Cross Coupe nu prefigurează un SUV în stil coupe bazat pe Tiguan şi care să concureze cu Evoque, ci un SUV de clasă mică bazat pe platforma tehnică a viitoarei generaţii VW Polo – care va fi derivată din noua platformă modulară MQB, care stă şi la baza noului VW Golf 7.

Noul SUV de clasă mică va concura, aşadar, cu Nissan Juke sau Opel Mokka, urmând a avea şi un ”văr” în curtea Audi, prefigurat deja de conceptul Crosslane la Paris 2012.

Celălalt SUV pe care îl pregătesc germanii este gândit în special pentru piaţa nord-americană, unde SUV-urile compacte cu 7 locuri sunt foarte bine vândute. Aşa încât urmează să vedem un astfel de SUV, plasat între Tiguan şi Touareg.

Deocamdată, nu este clar dacă va fi o versiune alungită a lui Tiguan sau VW vrea să propună un model complet nou, care să umple golul până la Touareg. A doua variantă pare mai plauzibilă – chiar dacă noul model va folosi tot platforma lui Tiguan, un aspect diferit împreună cu un nou nume ar aduce VW în poziţia de a avea nu mai puţin de 4 SUV-uri în gamă.

Mai multe detalii despre noile modele vom afla, cel mai probabil, la Salonul Auto Detroit 2013, în această iarnă. Voi ce părere aveţi?

VOR AVEA SUCCES NOILE SUV-URI VOLKSWAGEN?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide