Chinezii ”invadează” UE. Şi încep cu taxiuri electrice în Bruxelles

Autorităţile de la Bruxelles, capitala Uniunii Europene, au achiziţionat recent o flotă de taxiuri BYD e6, maşină electrică produsă în China. De ce nu a câştigat această licitaţie un producător european de maşini electrice?

Chinezii ”invadează” UE. Şi încep cu taxiuri electrice în Bruxelles Chinezii ”invadează” UE. Şi încep cu taxiuri electrice în Bruxelles

În cadrul unui program de promovare a mobilităţii urbane cu zero emisii, guvernul belgian a sprijinit autorităţile din Bruxelles pentru achiziţia unei flote de taxiuri electrice. Deşi ne-am fi aşteptat ca această licitaţie să fie câştigată de un producător din Europa, iată că, în final, constructorul chinez BYD a ieşit învingător.

Este vorba despre un număr de 50 de modele BYD e6, un monovolum familist compact având proplsie strict electrică şi care deja circulă şi în alte metropole, cum ar fi Hong Kong, Londra sau Copenhaga, unde BYD a convins autorităţile să cumpere astfel de taxiuri electrice. Să nu subestimăm, totuşi, compania chinezează: în Shenzen (China), unde BYD are sediul central, circulă peste 1.500 de taxiuri şi maşini de poliţie electrice BYD, dar şi autobuze electrice.

Alo, Carlos Ghosn? De ce nu vedem în această poză Kangoo Z.E. sau Nissan e-NV200? Ni se părea mai normal ca în capitala UE să circule taxiuri electrice fabricate în Europa

 

Intrigant poate fi faptul ca BYD e6 e mai scump decât modele electrice similare europene, precum Renault Kangoo Z.E. sau Nissan e-NV200, în condiţiile în care bateriile modelului chinezesc utilizează o tehnologie inferioară celor litiu-ion. Dar, culmea, oferă o autonomie mai bună.

Mai multe detalii despre costurile şi performanţele taxiurilor electrice BYD e6, citiţi e Ecoprofit.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.