Ce maşină sport pregătesc Toyota şi BMW?

Dacă la începutul lui 2011, Toyota şi BMW anunţau un parteneriat important de schimb reciproc avantajos de tehnologie diesel şi hibridă, iată că la începutul lui 2013 cele două companii au făcut un pas în plus: anunţarea unui model sportiv dezvoltat în comun. Ce înseamnă acest lucru?

Ce maşină sport pregătesc Toyota şi BMW? Ce maşină sport pregătesc Toyota şi BMW?

Zvonurile din industria auto dau ca sigură lansarea la Salonul Auto de la Tokyo, spre finalul acestui an, a unui concept de maşină sport dezvoltată în colaborare de cei doi giganţi, Toyota şi BMW, după cum afirmă cei de la Motor Trend.

Se pare că bavarezii au rămas şi ei impresionaţi de capacitatea japonezilor de a realiza o maşină sport precum Toyota GT86, pe lângă know-how-ul imens deja din domeniul propulsiei hibride.

Prin urmare, pariurile merg pe ideea unei noi generaţii BMW Z4 care să utilizeze platforma tehnică a lui Toyota GT86/Subaru BRZ - mai ales că japonezii intenţionează să realizeze şi o variantă decapotabilă GT86. Lucrurile pot merge chiar mai departe, noul roadster bavarez putând beneficia şi de propulsie hibridă.

Bursa zvonurilor nu se opreşte aici: s-ar putea ca supercarul Lexus LFA să fie o bază foarte bună pentru planurile BMW de a construi un model propriu, care să rivalizeze serios cu ”duşmanii” Audi R8 şi Mercedes-Benz SLS.

Un lucru e sigur: fanii ambelor mărci, dar mai ales cei ai brandului bavarez, sunt cei mai nerăbdători să vadă rezultatul colaborării dintre aceşti doi constructori, care sunt mari rivali în topul celor mai valoroase mărci.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.