Cel mai puternic Renault Fluence are aproape 200 CP, dar nu vine în Europa

În general, familiştii preferă sedanurile compacte cu motoare diesel decente sau cele cu motoare pe benzină cu preţuri cât mai abordabile. Cei de la Renault consideră, însă, că modelul Fluence merită o versiune mult mai puternică decât până acum, aşa încât au gândit acest Fluence GT. Din păcate, nu pentru noi...

Cel mai puternic Renault Fluence are aproape 200 CP, dar nu vine în Europa Cel mai puternic Renault Fluence are aproape 200 CP, dar nu vine în Europa

Cu ocazia Salonului Auto Sao Paolo, din Brazilia (unde au fost inaugurate şi concepte precum Renault DCross sau Volkswagen Taigun), cei de la Renault au surprins asistenţa printr-o versiune mai puternică a sedanului Renault Fluence.

Denumit Fluence GT, sedanul primeşte un kit exterior relativ discret, cu spoilere mai aerodinamice şi praguri care aduc o tuşă sportivă. De asemenea, suspensia este mai fermă, iar garda la sol coborâtă, în timp ce jantele au un design special, iar oglinzile sunt vopsite în argintiu. În interior se remarcă ornamentul special de pe bord, pedalierul perforat sau cusătura roşie a tapiţeriei.

Cel mai important lucru la Renault Fluence GT se găseşte, normal, sub capotă: este vorba despre motorul turbo 2.0 TCe, care dezvoltă nu mai puţin de 180 CP. Puterea ajunge la puntea faţă prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte.

Din păcate pentru cei interesaţi, Renault Fluence GT este destinat strict pieţei auto sud-americane, francezii neavând în plan vânzarea acestei versiuni ”hot-sedan” în Europa, unde cel mai puternic Fluence este motorizat de un propulsor de 2,0 litri şi 140 CP.

Ce credeţi:

AR TREBUI CA RENAULT FLUENCE GT SĂ SE VÂNDĂ ŞI LA NOI?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.