Nissan GT-R Nismo este cel mai puternic GT-R de serie

Noua versiune de top a lui ”Godzilla” a fost inaugurată la Salonul Auto Tokyo 2013: Nissan GT-R Nismo demonstrează că este un supercar extrem de eficient, care nu-şi face nici un fel de complexe în faţa maşinilor Porsche sau Ferrari. Dovada, în continuare.

Nismo, departamentul sport al producătorului Nissan, a lucrat intensiv la versiunea de top a lui Nissan GT-R, astfel că noul Nissan GT-R Nismo devine al treilea membru al familiei de modele sport, după 370Z Nismo şi Juke Nismo.

Motorul V6 bi-turbo al maşinii a primit modificări inspirate din lumea racingului (turbine de la modelul din cursele GT3, o nouă evacuare sau remaparea ECO), astfel că puterea maximă ajunge acum la 600 CP (un plus de 50 CP faţă de un GT-R normal), iar cuplul maxim atinge valoarea de 650 Nm (faţă de 632 Nm la varianta normală).

Evident, inginerii au adus modificări specifice şi trenului de rulare, direcţiei şi frânelor, însă versiunea Nismo se diferenţiază şi prin posibilitatea de a opta pentru un pachet opţional Track Pack, prin care GT-R-ul devine mai uşor cu 65 kg graţie elementelor exterioare din fibră de carbon: spoilerele şi pragurile, precum şi eleronul din spate.

Pentru a demonstra capacităţile lui Nissan GT-R Nismo, pilotul GT1 Michael Krumm a reuşit să obţină pe Nurburgring un timp de 7:08,69, ceea ce face GT-R Nismo cel mai rapid GT-R de până acum, dar şi unul dintre cele mai rapide supercaruri ale momentului - timpul obţinut este cu doar 5 secunde mai slab decât al noului Porsche 918!

Preţul unui Nissan GT-R Nismo nu a fost comunicat oficial, dar se estimează că va fi mai mic de 150.000 de euro, ceea ce înseamnă o sumă extrem de competitivă pentru cei care vor o maşină cu adevărat sportivă şi eficientă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.