Primele poze oficiale cu Ferrari SP12 EC, unicat pentru Eric Clapton

După ce primele imagini-spion cu maşina creată special pentru chitaristul Eric Clapton au făcut înconjurul Internetului, a sosit momentul să aflăm totul despre proiectul bazat pe 458 Italia.

Primele poze oficiale cu Ferrari SP12 EC, unicat pentru Eric Clapton Primele poze oficiale cu Ferrari SP12 EC, unicat pentru Eric Clapton

Acum câteva luni, primele imagini cu un presupus Ferrari 458 Italia, modificat intens chiar de către italieni, făceau furori pe Internet. Se spunea că ar fi vorba despre o maşină de tip custom-made, realizată pentru nimeni altul decât pentru chitaristul englez Eric Clapton.

Se pare că proiectul era unul cât se poate de real, de vreme ce Ferrari a hotărât să facă pubilce primele imagini şi detalii oficiale. Modelul unicat se numeşte SP12 EC şi aparţine diviziei "Proiecte Speciale" a celor de la Ferrari.

Deşi partea mecanică este neschimbată faţă de cea a donatorului, 458 Italia, caroseria, blocurile optice şi detaliile stilistice amintesc de legendarul 512 BB din anii '70. Spre deosebire de maşina surprinsă în imaginile-spion din prima parte a acestui an, versiunea finală a renunţat la jantele vintage, de origine HRE.

Sub capota maşinii rămâne V8-ul de 4,5 litri şi 570 CP, deşi artistul britanic ar fi dorit un V12 Ferrari. Totuşi, asta nu îl va împiedica să achite preţul estimat la nu mai puţin de 3 milioane de lire sterline. În fond, modelul clasic evocat de SP12 EC şi-a găsit loc în garajul chitaristului în triplu exemplar.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.