Randări: Porsche Pajun va fi un frăţior al lui Panamera?

Germanii de la Auto Bild aruncă o informaţie bombă: Porsche pregăteşte un ”frate” pentru Porsche Panamera, un coupe cu 4 uşi rival pentru Mercedes-Benz CLS. Numele său? Porsche Pajun. De ce?

Din moment ce Porsche Panamera s-a dovedit un pariu reuşit, din punct de vedere comercial, de ce să nu fie aplicat acelaşi exemplu şi într-o clasă inferioară, care ar ajuta Porsche să îşi crească vânzările? Prin urmare, germanii de la Auto Bild susţin că Porsche lucrează la un model mai mic decât Panamera - vezi aici schiţele.

Model care ar urma să se numească puţin cam ciudat: Pajun. De la "Panamera Junior", însă acest lucru nu a fost confirmat încă în mod oficial. Cert este că maşina va avea acelaşi stil de coupe în 4 uşi, la fel ca şi Panamera, urmând a fi un rival direct pentru Mercedes CLS.

Motorizările disponibile pentru noul model vor fi preluate de pe fratele mai mare Panamera, deci vom avea atât motoare pe benzină V6 şi V8, cât şi un diesel V6, dar şi o versiune de propulsie hibridă. Nu va lipsi din meniu tracţiunea integrală, oferită opţional pe câteva dintre motorizări.

Versiunea de top se pare că va avea o putere de 560 CP, scoşi dintr-un V8 turbo, în timp ce dieselul va fi unul potent, cu puterea în jurul a 300 CP. Preţul de bază al viitorului Porsche Pajun se va cifra la circa 60.000 euro, iar noul model se preconizează că va ajunge pe piaţă pe la jumătatea acestui deceniu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.