VIDEO. Noul concurent al maşinii autonome de la Google

Baidu, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din China ...

VIDEO. Noul concurent al maşinii autonome de la Google VIDEO. Noul concurent al maşinii autonome de la Google

Baidu, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din China, a testat cu succes prima sa maşină autonomă, modelul urmând să fie concurentul direct al celei produse de Google, informează Profit.ro. Automobilul Baidu este un BMW Seria 3 modificat. Acesta a fost testat pe străzile din Beijing, pe o distanţă de 30 kilometri, a efectuat o serie de manevre, precum virări la stânga şi la dreapta, întoarceri, depăşiri şi frânări, maşina ajungând la o viteză de 100 de kilometri, iar toate manevrele au fost efectuate în condiţii de siguranţă. 

Citeşte şi FOTO. Maşini second-hand puternice, până în 10.000 de euro

Citeşte şi VIDEO - Scene uimitoare suprinse de DIICOT. Cum erau jefuite camioanele şi maşinile în trafic

Baidu a investit masiv în ultimii ani în inteligenţa artificială, iar acum încearcă să se extindă şi pe piaţa auto, devenind astfel un competitor pentru Google. Software-ul AutoBrain dezvoltat de Baidu este cea mai importantă componentă, acesta fiind capabil să detecteze poziţia participanţilor la trafic şi să ia decizii în funcţie de condiţiile de trafic.

Citeşte şi VIDEO - FOTO. Flota de lux a Poliţiei Române 

Citeşte şi VIDEO. Flota de "pitici" a ministrului Adrian Curaj

Citeşte şi TOP: Cele mai fiabile maşini second-hand de familie din Germania

Citeşte şi TÜV Report 2015 – cele mai fiabile maşini second hand din Germania

Citeşte şi VIDEO. Mercedes Royale 600 - Cea mai bizară maşină din 2015

Citeşte şi 7 maşini second hand de care trebuie să te fereşti

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.