Zagato va produce Alfa Romeo TZ3 Stradale în serie limitată

După ce a făcut furori cu unicatul Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa, comandat de un milionar german, carosierul italian trece la pasul următor: producerea într-o serie redusă a unei versiuni TZ3 Stradale, bazată, atenţie, pe Dodge Viper. Oare vorbim de un concurent serios pentru Alfa Romeo 8C?

Zagato va produce Alfa Romeo TZ3 Stradale în serie limitată Zagato va produce Alfa Romeo TZ3 Stradale în serie limitată

Anul trecut, cu ocazia concursului de eleganţă Villa d'Este, carosierul Zagato a prezentat un model exclusivist, bazat pe Alfa Romeo 8C, cu ocazia împlinirii a 100 de ani ai mărcii italiene: Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa. Exemplarul a fost comandat de un milionar german, dar se pare că TZ3 nu va rămâne la rangul de unicat.

În urma semnalelor pozitive de la alţi fani ai motorsportului de altă dată, Zagato va produce într-o serie redusă modelul Alfa Romeo TZ3 Stradale, ca o versiune street-legal a unicatului Corsa. Diferenţele la nivel estetic nu vor fi foarte mari, dar maşina va arăta altfel deoarece nu se va mai baza pe Alfa Romeo 8C.

Pentru TZ3 Stradale, Zagato a ales o maşină sport americană: Dodge Viper. Model a cărui producţie a încetat, dar care continuă să suscite un interes foarte mare. Bineînţeles, acest lucru va însemna renunţarea la motorul de origine Ferrari, V8-ul de 4,2 litri şi 420 CP de pe TZ3 Corsa lăsându-i locul agregatului V10 de 8,4 litri şi cu o putere de peste 600 CP.

Faţă de TZ3 Corsa, TZ3 Stradale va fi mai lungă (şasiul lui Dodge Viper e mai mare decât al lui Alfa Romeo 8C), dar va fi şi mai grea cu circa 600 kg, chiar dacă pentru panourile caroseriei vor fi utilizate materiale uşoare, cu accent pe fibra de carbon. Performanţele se vehiculează că se vor cifra la sub 3 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, iar viteza maximă va depăşi 300 km/h.

Preţul, în schimb, rămâne o enigmă, la fel ca şi cadenţa de fabricaţie. Probabil aceste detalii le vom afla cu ocazia premierei noului Zagato Alfa Romeo TZ3 Stradale, la Pebble Beach Concours d'Elegance, în această vară. Nu ştim nici dacă Alfa Romeo se va implica oficial în construcţia noului model, deşi utilizarea platformei lui Dodge Viper pare să indice o colaborare strânsă cu noul concern Fiat-Chrysler.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.