Zvonuri: apare un nou model KIA Roadster

De această dată, coreenii au ambiţia să propună un model propriu, care să rivalizeze cu Mazda MX-5. Practic, roadsterul KIA este încă un pas în strategia grupului Hyundai-KIA de a-şi diversifica gama şi de a trasa o linie directoare a imaginii de marcă.

Zvonuri: apare un nou model KIA Roadster Zvonuri: apare un nou model KIA Roadster

În cadrul grupului Hyundai-KIA, marca Hyundai are rolul brandului axat pe stil şi confort, în timp ce KIA vizează un public mai tânăr, mizând pe dinamism şi fun. Prin urmare, planurile pentru un roadster KIA, care să rivalizeze cu reputatul model Mazda MX-5, nu sunt hazardate, după cum afirmă sursele britanicilor de la AutoExpress - vezi aici randările.

Nu este pentru prima oară când KIA are un roadster în gamă. Acest lucru s-a mai întâmplat în anii '90, dar atunci era vorba doar de producerea sub licenţă a modelului Lotus Elan, construit între 1989 şi 1995 de către mica firmă britanică. Coreenii au construit acest model sub denumirea KIA Elan, între 1996 şi 1999, dar succesul de piaţă a fost insignifiant.

Ideea de roadster a revenit o dată cu prezentarea, la Salonul Auto Detroit 2004, a conceptului KIA KCV III, dar lucrurile au tergiversat, iar criza economică a stopat acest proiect. Acum, însă, chiar şeful european al KIA, Paul Philpott, confirmă faptul că, în 2013 sau 2014, vom vedea în gama KIA un rival pentru cunoscutul roadster Mazda MX-5.

Şeful KIA Europe a făcut chiar o comparaţie cu grupul Volkswagen, considerând că brandul KIA este pentru grupul Hyundai-KIA ceea ce este SEAT pentru grupul Volkswagen - adică o marcă îndreptată spre tinerii care vor maşini dinamice. Mai ales că, până acum, coreenii ne-au gratulat cu câteva concepte de maşini sport accesibile, precum Kee Sports Coupe Concept sau Coup Concept.

Pentru moment nu au fost oferite alte detalii, dar este de aşteptat ca roadsterul să utilizeze aceeaşi platformă tehică a lui Hyundai Veloster, iar preţul de bază să se situeze sub bariera a 20.000 euro. Nu se ştie nici dacă vorbim de o versiune coupe-cabrio, cu hard-top escamotabil, din raţiuni de costuri cât mai scăzute cel mai probabil fiind că roadsterul KIA va avea un soft-top.

Rămâne să vedem dacă, la Salonul Auto Frankfurt 2011, coreenii nu ne vor gratula cu un concept care să prefigureze noul roadster KIA.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.