Arată ca o păpușă și conduce un colos Scania. Povestea șoferiței de camion Angelica Larsson

Autor: David Andrei 14 dec. 2020 Știri auto

Are un metru și 52 de centimetri și conduce un colos Scania. Ea este Angelica Larsson, șoferița de care străbate Europa-n lung și-n lat la volanul unui camion.

GALERIE FOTO

Cei care o văd pe Angelica se freacă la ochi. Au impresia că nu văd bine. Arată ca o păpușă și conduce ditamai camionul. Angelica Larsson este operator de echipamente grele și șoferiță de camion, conduce tractoare și excavatoare și tot felul de utilaje cu proporții impresionante. Are părul lung și blond, machiajul îngrijit și unghiile impecabile, date cu ojă colorată. Și zâmbește de parcă n-ar avea niciodată nicio problemă.

În urmă cu doi ani, Angelica a fost desemnată „Cea mai frumoasă șoferiță de camion din lume”. Dar nu îi place această titulatură. Suedeza care trăiește la bordul unui camion, parcurgând lunar zeci de mii de kilometri, ar prefera să fie celebră pentru cum conduce și nu pentru cum arată.

Pe drumuri, la volanul unui camion, de la 19 ani

Și-a luat permisul la 19 ani. Atunci a început să conducă astfel de camioane acasă, în Suedia. Într-un interviu pentru Diesel Spec, tânăra spunea că visează să lucreze în Norvegia, India și Australia. Consideră că drumurile din aceste state i-ar da bătăi de cap, dar Angelica adoră provocările. Și vrea să experimenteze noi stiluri de viață.

A fost de câteva ori în Statele Unite, acolo unde a condus un Volvo 680, noul Kenworth T660, dar și un Kenworth clasic, pe lângă un monstruos Peterbilt. A fost entuziasmată că în America, asemenea coloși au limita maximă de viteză de 129 km/h (80 mph). În Europa, la volanul camionului Scania, nu are voie să atingă asemenea viteze.

Angelica nu e doar șoferiță. Nu se ferește nici de munca fizică. Încarcă, descarcă, ancorează marfa, cuplează și decuplează remorca. Blonda nu se plânge de discriminare. Calitățile sale o feresc de așa ceva în rândul șoferilor de camion și îi admiră curajul.

Angelica își documentează aventurile pe Instagram, dar și pe canalul său de YouTube.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Angelica Larsson Official



Comentarii
Inchide