Cât costă primul Mercedes-Benz electric în România. Autonomia maximă a lui EQC este de 416 km – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 16 iul. 2019 Mașini electrice

Mercedes-Benz EQC a fost integrat în producţia de serie a fabricii, alături de autovehiculele cu motor cu combustie sau hibrid. Noul model este produs în fabrica Mercedes-Benz din Bremen şi poate fi comandat în România.

Preţurile pentru versiunea de bază Mercedes-Benz EQC, cu o echipare generoasă, încep de la 75.922 Euro (TVA inclus), fiind eligibil pentru programul Rabla Plus.

Mercedes-Benz EQC este un pionier al look-ului electric avant-garde, reflectând în acelaşi timp filozofia de design Progressive Luxury. Prin serviciile dedicate şi autonomia cuprinsă între 374 km si 416 km (WLTP), EQC face mobilitatea electrică potrivită pentru transportul zilnic.

Bateriile pentru producţia EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiară deţinută în întregime de Daimler, la sediul din Kamenz (lângă Dresda) şi sunt livrate parţial încărcate. 

Echipamentul standard extins oferă o avanpremieră a viitorului

Cu un sistem de infotainment inovator, cele mai noi sisteme de asistenţă la condus, funcţii superioare şi un sistem de tracţiune inteligent, SUV-ul premium impresionează prin atributele sale.

Sistemul de infotainment MBUX este dotare standard EQC şi parte a conceptului interactiv de control şi de afişaj, creând o legătură emoţională între şofer, autovehicul şi pasageri. Serviciile Remote şi Navigation, disponibile în echiparea standard EQC, oferă o serie de funcţii utile pentru conducerea unui autovehicul electric. Un alt punct forte este sistemul inteligent de asistenţă cu cinci programe diferite de conducere şi cinci niveluri de recuperare a energiei, care pot fi personalizate şi adaptate în funcţie de viteza şi traseul autovehiculului.

 

Condusul autonom: dotări opţionale atractive şi pachete suplimentare

Mercedes-Benz face progrese către condusul autonom cu pachetul de ultimă generaţie Driving Assistance (cu preţul de 1.499 Euro în Romania – TVA inclus). Acest pachet combină mai multe sisteme de asistenţă la volan şi impresionează printr-o serie de măsuri suplimentare pentru sporirea confortului şi a siguranţei. 

EQC – precursorul noii generaţii de motoare electrice

EQC este precursorul noii generaţii de motoare electrice Mercedes-Benz şi reprezintă astfel pilonul „Electric Drive” al strategiei CASE. EQC are o putere totală de 300 kW (408 CP). Un motor electric pe fiecare osie a autovehiculului transformă energia electrică în energie mecanică, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm.

Transmisia integrală 4MATIC îmbunătăţeşte stabilitatea manevrabilităţii autovehiculului, mai ales pe drumuri dificile. Prin distribuirea puterii în mod continuu, sunt îmbunătăţite atât plăcerea de a conduce, cât şi autonomia.

Bateria Li-Ion de înaltă tensiune din dotarea EQC este dispozitivul central de stocare a energiei pentru unitatea electrică şi impresionează prin densitatea mare de energie şi conţinutul energetic utilizabil.

Aceasta asigură un spectru de autonomie între 374 şi 416 km (WLTP), precum şi o unitate electrică de înaltă performanţă. Designul modular al sistemului, care cuprinde două module cu 48 de celule şi patru module cu 72 de celule, asigură un design compact.

EQC poate fi încărcat la orice priză domestică, însă, comparativ cu prizele clasice, Mercedes-Benz Wallbox Home permite încărcarea mai rapidă.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide