TOP 10 ProMotor: cele mai reuşite maşini noi din 2012

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Dosar & Analize

La începutul lui 2012, cei de la Opel au lansat în România maşina lor electrică având sistem range-extender, Ampera, iar pe final de an japonezii de la Toyota au venit şi ei cu versiunea Prius Plug-in.

Însă între aceste două lansări am consemnat o premieră pe plan local mai mică, dar mult mai importantă: Toyota Yaris Hybrid. Care devine cea mai ieftină maşină hibrid care poate fi cumpărată în România, având un preţ de bază de 17.551 euro cu TVA (sau 15.955 euro cu TVA, preţ special de lansare).

VEZI AICI DETALII CU TOYOTA YARIS HYBRID

Faţă de un Yaris obişnuit, Yaris Hybrid arată curios de dinamic, în timp ce nivelul de echipare de bază este unul bogat, care justifică în parte preţul măricel. Pe de altă parte, preţul maşinii este explicat de tehnologia hibridă (motor pe benzină plus motor electric), ceea ce înseamnă un consum mediu teoretic de numai 3,7 litri/100 km.

Toyota Yaris Hybrid se simte cel mai bine în mediul urban, unde silenţiozitatea grupului motopropulsor şi uşurinţa în conducere conferită de cutia automată CVT înseamnă un nivel de stres mult mai redus decât cu o citadină similară, cu motor diesel.

CITEŞTE AICI TESTUL PROMOTOR CU TOYOTA YARIS HYBRID

Interesant este şi faptul că, dacă facem comparaţia între Yaris Hybrid şi Yaris D-4D, versiunea hibridă devine o opţiune foarte tentantă ca şi costuri. În plus, Yaris Hybrid nu pierde nimic din caracteristicile dinamice foarte bune ale noii generaţii Yaris, deci se dovedeşte o ofertă demnă de luat în seamă, în special de către clienţii orientaţi spre maşini eco.

Pe ultima pagină vedem cea mai bună utilitară lansată în 2012

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide