TOP 10 ProMotor: cele mai reuşite maşini noi din 2012

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Dosar & Analize

În clasa compactă a fost destul de multă agitaţie în 2012 pe plan local: noua generaţie Hyundai i30 este foarte evoluată faţă de precedenta, iar noua KIA Cee’d îi ţine isonoul. Din partea germanilor, cei de la Opel îi tentează pe cei interesaţi cu un facelift aplicat gamei Astra, iar pe final de an noul VW Golf 7 aterizează şi pe meleagurile noastre.

Dintre toate aceste modele, cel mai important rămâne, evident, noul Volkswagen Golf, un model a cărui notorietate a crescut atât de mult în utlimii ani încât Golful îşi continuă marşul triumfal în vânzări influenţat parcă prea puţin de criza economică. Chiar dacă preţurile nu sunt mici (plecând de la 15.441 euro cu TVA), ele rămân, totuşi, convenabile raportat la ceea ce oferă maşina.

VEZI AICI DETALII DESPRE NOUL VOLKSWAGEN GOLF 7

Deşi pe plan estetic germanii au preferat o evoluţie discretă a stilului lui Golf 6, cu o tuşă nedisimulată de caracter premium, în interior Golful excelează în privinţa calităţii materialelor şi a unei griji aproape obsesive la nivelul detaliilor. Iar lista de dotări moderne face din noul Golf un adevărat etalon în clasa compactă.

La nivelul motorizărilor, Golf 7 vine cu o ofertă satisfăcătoare, principala grijă ţinând de obţinerea unor consumuri cât mai mici. Ca manevrabilitate şi comportament rutier rămâne să ne facem o idee în curând, când vom şi testa noul Golf.

P.S.

Dacă Golf-ul rămâne deţinătorul coroanei de rege al clasei compacte, iată că noua generaţie Hyundai i30 demonstrează că şi-a făcut lecţiile foarte bine şi se dovedeşte poate cea mai importantă surpriză din 2012 în acest segment.

VEZI AICI DETALII CU NOUL HYUNDAI I30

Noul i30 nu mai mizează pe ideea de maşină cât mai ieftină, având un preţ de pornire ridicat la prima vedere (16.173 euro cu TVA). Coreenii se bazează acum pe un raport preţ/echipare mult mai bun, precum şi pe un nivel al calităţii clar mai evoluat.

În plus, inginerii Hyundai au acordat o mare atenţie şi caracteristicilor dinamice ale maşinii, care oferă un bun compromis între confort şi stabilitate, iar motoarele combină în mod fericit performanţele bune şi valorile scăzute de consum.

Deci Hyundai i30 are multe atuuri pentru a-i convinge pe cei interesaţi de o maşină de clasă compactă bine gândită, aşa încât merită atenţia noastră.

Să vedem pe pagina următoare cum stă situaţia în segmentul compactelor premium

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Comentarii
Inchide