Audi vrea un concurent pentru BMW X6

Cum ar putea să se numească şi să arate rivalul lui BMW X6 construit de Audi? Bineînţeles, Audi Q6! Britanicii de la AutoExpress vin cu primele informaţii despre viitorul SUV-coupe-cu-4-uşi german.

Audi vrea un concurent pentru BMW X6 Audi vrea un concurent pentru BMW X6

Faptul că BMW X6 are un succes foarte bun este de netăgăduit, iar acest lucru îi face pe rivali să îşi cam muşte buzele. Aşa încât, conform celor de la AutoExpress, Audi se pare că vrea să atace frontal modelul bavarezilor cu un concurent direct: Audi Q6 - vezi aici randările.

La nivel stilistic, putem vorbi de transpunerea stilului de pe Audi A5 Sportback, de exemplu, pe o caroserie SUV, rezultatul fiind o maşină cu un puternic stil dinamic şi life-style, dar care respiră din toate unghiurile ADN-ul Audi. Cel mai probabil, partea frontală va fi similară cu a viitoarei generaţii Audi Q7, iar interiorul va avea acelaşi design cu al SUV-ului Q7.

Din punct de vedere tehnic, nici o surpriză, deoarece Audi Q6 va utiliza platforma tehnică a lui Volkswagen Touareg şi Porsche Cayenne. Ceea ce va însemna motoare pe benzină şi diesel V6 şi V8, dar şi o propulsie hibridă, care îşi propune să depăşească actualul BMW X6 ActiveHybrid la performanţe şi economie.

Tracţiunea integrală quattro va fi standard pe toate versiunile, un model în configuraţie e-tron quattro rămânând, deocamdată, o necunoscută. Audi Q6 îşi propune să rivalizeze şi cu versiunea de top BMW X6 M, graţie viitorului propulsor de pe Audi S6: un V8 turbo care va oferi aproape 600 CP.

Sursele britanicilor afirmă chiar că vom vedea un concept premergător cu ocazia iminentului Salon Auto Shanghai 2011, iar noul model Audi Q6 urmează să ajungă pe şosele în a doua jumătate a lui 2012.

CREDEŢI CĂ AUDI Q6 VA AVEA SUCCES MAI MARE DECÂT BMW X6?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.