Opulenţă taiwaneză: Luxgen5 a fost prezentat oficial

Autor: Gabriel Grosoiu 08 dec. 2011 Știri auto

Răsărită de undeva din Asia, dintr-un loc periculos de apropiat faţă de China şi maşinile sale trăznite, Luxgen este o marcă aproape anonimă, dar pusă pe fapte mari. Compania taiwaneză îşi propune să fie o alternativă premium la BMW, Mercedes-Benz sau Audi, iar dacă denumirea va pare oarecum cunoscută, totuşi, acest lucru se datorează lui Luxgen7, un concept de MPV electric care a suprins pe toată lumea, anul trecut.

Luxgen5 este cel mai nou model al companiei, fiind, totodată, şi prima berlină a taiwanezilor. Prefigurată la Salonul Auto Shanghai 2011 de conceptul Neora, maşina joacă în liga lui E Class, deşi ar putea fi considerată concurentul ideal pentru sedanurile cu aspiraţii premium precum Peugeot 508 sau Renault Latitude.

După cum declară cei de la Luxgen, noul model a fost gândit pentru piaţa globală, ceea ce a implicat colaborarea cu firma americană Altair, pentru calibrarea optimă a şasiului. La capitolul motorizări, Luxgen 5 va oferi un 1.8 de 150 CP şi un 2.0 de 170 CP, ambele pe benzină şi ambele dotate cu tehnologie turbo.

La capitolul transmisii, motorul cel mai mic nu va beneficia decât de cutia automată cu cinci rapoarte, în timp ce versiunea de Luxgen5 echipată cu motorul de 170 CP va beneficia de serviciile unei transmisii automate Aisin cu şase trepte. Astfel, acesta din urmă va realiza sprintul 0-100 km/h în 8,5 secunde, atingând o viteză maximă de 210 km/h. Nişte performanţe plasate în media segemntul vizat.

Siguranţa este un capitol de o importanţă elementară, în cazul unei mărci premium, iar Luxgen şi-a făcut temele la acest capitol. ABS, EBD, TCS şi ESC (sistemul electronic de stabilitate) sunt sistemele care vor ţine sedanul în frâu, în timp ce atenţia şoferului va fi menajată de un Head-Up-Display amplasat în spatele volanului.

Interiorul sedanului de clasă mare Luxgen5 oferă materiale de calitate superioară, designul habitaculului fiind surprinzător de echilibrat. Consola centrală afişează un display de dimensiuni considerabile, ce oferă acces către interfaţa Luxgen Thing + Touch, realizată împreună cu producătorul de telefoane mobile HTC.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide