Citroen prezintă conceptul Basalt Vision – Va sta la baza noului SUV coupe al francezilor

Autor: Ionuț Vîlciu 28 mart. 2024 Știri auto

Citroen a publicat primele imagini oficiale cu noul concept Basalt Vision. Acesta va fi fundamentul pentru un nou SUV coupe ce va fi vândut pe piețele din India și America de Sud.

Citroen a prezentat noul său concept car, intitulat Basalt Vision, concept care va da naștere unui nou SUV coupe de segment B ce va fi vândut exclusiv pe piețele din India și America de Sud. Versiunea de serie urmează să fie lansată în a doua jumătate a acestui an. Vom vedea foarte multe elemente regăsite pe acest concept ce își vor face loc pe versiunea de serie a SUV-ului.

Astfel, noul Basalt Vision este indiscutabil un Citroen. Partea frontală este dominată de blocurile optice în formă de X, dar este interesant că nu vedem noul logo al brandului pe acest model. Profilul lui Citroen Basalt Vision este unul simplu, specific SUV-urilor coupe, cu o lunetă plonjată către spate. Garda la sol mai înaltă și pasajele roților finisate cu negru lucios nu ne lasă să uităm că avem de-a face cu un SUV, fie el și de clasă mică.

Citroen pregătește un nou SUV de mici dimensiuni pentru piețele emergente

Partea din spate păstrează o notă simplă, care ne aduce aminte de alte modele ale brandului francez. Stopurile ce se întind pe lateralele mașinii aduc aminte de C4 X, cât și de C5 X. La fel ca în cazul lui C4 X, pare că avem de-a face cu o deschidere a portbagajului clasică, ca la un sedan, nu cu un hayon tipic unui SUV.

Chiar dacă Citroen nu a publicat o imagine cu interiorul conceptului, ne putem aștepta ca habitaclul modelului de serie să fie asemănător cu cel regăsit pe modelele C3 și C3 Aircross. Vom afla acest lucru odată cu debutul versiunii de serie, debut ce va avea loc în a doua jumătate a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide