Conceptele de la Geneva 2013 - rivalităţi şi orgolii ale designerilor şi inginerilor

Salonul Auto Geneva 2013 a fost un salon care a strălucit şi prin multitudinea de concepte expuse, unele inedite prin designul futurist, altele prin ideile tehnologice. Iată în continuare cum s-au duelat orgoliile marilor constructori în domeniul concept-car-urilor la Geneva 2013.

Conceptele de la Geneva 2013 - rivalităţi şi orgolii ale designerilor şi inginerilor Conceptele de la Geneva 2013 - rivalităţi şi orgolii ale designerilor şi inginerilor

Italdesign Parcour Roadster vs. Pininfarina Sergio

Deşi la Geneva 2013 au strălucit mai mult modele de serie precum Ferrari LaFerrari, Lamborghini Veneno sau McLaren P1, conceptele auto au avut rolul lor bine definit.

Iar rivalitatea dintre celebrele case de design Italdesign Giugiaro şi Pininfarina pot spune că a fost cel mai aproape de sintagma ”steal the show”. Mai ales că a fost dublată de o altă rivalitate disimulată de partea tehnică: Lamborghini vs. Ferrari...

Italdesign Giugiaro Parcour Roadster duce mai departe ideea de a combina un roadster sportiv cu un SUV şi prefigurează un frăţior inedit al viitorului SUV supersport Lamborghini Urus. De altfel, Parcour foloseşte platforma tehnică a lui Gallardo, aproape dând impresia că designerii au transpus Gallardo în partitură crossover.

De cealaltă parte a baricadei, casa de design italiană Pininfarina îi aduce un omagiu lui Sergio Pininfarina cu un model purist cu acelaşi nume ca al regretatului designer, bazat pe şasiul lui Ferrari 458 Spider. Vorbim de o maşină în stil barchetta, care are chiar şanse să ajungă în producţie extrem de redusă, pentru adevăraţii fani.

Sincer, e un meci al orgoliilor din care n-aş vrea să iasă nici un câştigător, pentru că, de fapt, privitorul e cel care câştigă...

ITALDESIGN GIUGIARO PARCOUR ROADSTER vs. PININFARINA SERGIO: 10 - 10

Altă rivalitate, pe pagina următoare

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.