MINI Cargo se pregăteşte pentru Geneva

Britanicii de la MINI gândesc pragmatic şi se pregătesc să prezinte o maşină utilitară bazată pe Clubman. Premiera ei ar putea avea loc la Salonul Auto Geneva de anul acesta.

MINI Cargo se pregăteşte pentru Geneva MINI Cargo se pregăteşte pentru Geneva

Unii ar putea fi surprinşi de următoarea veste, dar gama MINI nu este la prima încercare pe tărâmul utilitarelor. În 1960, britanicii primeau cu mare bucurie modelul MINI Van, o versiune low-cost cargo a lui Countryman (nicio legătură cu SUV-ul de astăzi), care a rezistat în producţie până în 1982.

Dar să revenim în prezent, pentru că marca britanică responsabilă de modele emoţionale precum Coupe şi Cooper S se avântă din nou în segmentul cargo cu…MINI Cargo. Potrivit presei auto germane, premiera modelului ar putea avea loc la Salonul Auto Geneva de anul acesta.

Ca şi în cazul primei generaţii, Cargo va fi bazat pe cel mai lung model al gamei, respectiv Clubman. Bancheta spate va fi suprimată, iar suprafaţa vitrată va fi înlocuită cu panouri metalice. Încă nu se ştie dacă geamurile din spate vor rămâne la locul lor, dar un mister şi mai mare este acela legat de ce se va întâmpla cu micuţa portieră a pasagerului din dreapta. Vom vedea în martie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.