TOP 10: Concurenţii Daciei Lodgy

Autor: Gabriel Grosoiu acum 9 ani Dosar & Analize

Profesionistul monovolumelor tocmai a aplicat un facelift gamei Scenic, ceea ce include şi versiunea cu şapte locuri, Grand Scenic. Trapa panoramică şi masuţa disponibilă pentru locurile din spate transformă MPV-ul francez într-un tovarăş ideal de drum, însă paleta de motorizări nu este foarte bogată.

Versiunea bază porneşte de la 15.700 euro cu TVA, venind cu propulosul pe benzină 1.6 16V de 110 CP. Pe frontul diesel, există posibilitatea de a alege dintre 1.5-ul dci de 110 CP sau propulsorul de 1.9 litri şi 130 CP.

Deşi preţurile oficiale ale noii Dacia Lodgy nu au fost comunicate, estimăm un preţ de pornire al versiunii de bază, cu cinci locuri, de aproxmiativ 15.000 euro. În acelaşi timp, un nivel dotat complet, cu şapte locuri şi motorul de top, nu va depăşi 17.000 euro. Astfel, Lodgy concurează toate modelele din topul nostru, dar va avea din start cel mai important avantaj: preţul.

Deşi piaţa monovolumelor în România este una restrânsă, vânzările în segment vor creşte datorită lui Lodgy, dar este puţin probabil ca mentalitatea clienţilor români să se schimbe peste noapte. Ţinta predilectă a monovolumului românesc este reprezentată de pieţele vestice, unde maşinile de familie sunt foarte apreciate. Iată mai jos primul monovolum din seria concurenţilor lui Lodgy:

Dodge-ul Journey cu emblemă de Fiat a venit în Europa cu misiunea de a acapara o felie cât mai mare din segmentul maşinilor de familie, chiar dacă este un SUV mai bine educat. Punctul principal de atracţie al maşinii este reprezentat de cele şapte locuri cu scaune pliabile şi culisante, iar lista dotărilor este destul de satisfăcătoare.

Versiunea de bază a lui Freemont poate fi cumpărată pentru 27.250 euro, preţ valabil cu TVA-ul aplicat, dar sub capota maşinii nu este disponibil decât un motor 2.0 MultiJet de 170 CP, tracţiunea integrală nefiind preluată de la varul de peste Ocean.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9Comentarii
Inchide