Vânzarea Automobile Craiova

AVAS va începe negocierile pentru privatizarea Automobile Craiova, în luna iunie sau iulie, cu o singură companie, până în prezent fiind depuse oferte neangajante de către companiile Ford şi General Motors.

Vânzarea Automobile Craiova Vânzarea Automobile Craiova

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acţionarul majoritar al Automobile Craiova, a anunţat că scoate la vânzare un pachet de 72,4% din acţiunile companiei, aşteptând scrisori de intenţie neangajante din partea investitorilor interesaţi până cel mai târziu la 25 aprilie. Potrivit surselor citate, în perioada imediat următoare va fi elaborat caietul de sarcini şi va fi publicat un anunţ de privatizare pentru depunerea ofertelor angajante.

Printre companiile anunţate la începutul anului de autorităţile române ca fiind interesate de preluarea Automobile Craiova se află General Motors, Ford şi grupul indian Tata Motors. Potenţialii investitori trebuie să aibă o cifră individuală de afaceri de minim 10 miliarde euro pe an pentru a fi acceptaţi şi o producţie de cel puţin un milion de autoturisme pe an.

Preţul pe acţiune va reprezenta 30% din grila de punctaj, iar investiţiile asumate de ofertant vor avea o pondere de 25%. Alte criterii care vor fi luate în calcul la departajarea competitorilor vor fi nivelul de integrare pe piaţă a uzinei din Craiova (25%) şi numărul de autoturisme produse după privatizare (20%). Investitorul va trebui să asigure o producţie la Craiova de 100.000 autoturisme după primii doi ani de la privatizare şi de 200.000 unităţi după o perioadă de patru ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.