Opinie

Opinie

Autor: Constantin Ciobanu acum 12 ani Opinii

Mai sunt cei care pe autostradă cred că în testamentul părinţilor vor găsi lasată moştenire banda a doua, pentru o eventuală a treia sau a patra nu este încă momentul. De aceia nu contează că rulează cu 90 km/h, ei fac antrenamente pentru a nu fi stingeri în momentul succesiunii.

Îmi sunt simpatici şi indecişii care rulează pe mijloc, cred că fac parte din categoria mogulilor, să ai o autostradă a ta e un lux pe care nu şi-l permit cele mai “grase” portofele ale planetei. Apoi aş include într-o mare supă primordială pe ăia(sună uşor degradant dar atâta merită) care depăşesc coloana pe contra-sens pentru a se simţi extrem de jigniţi că nu îi laşi să se bage când prioritatea câştigată cu tupeu se termină fizic, pe cei care cred că un galben la semafor durează vreo 25 de minute, pe cei care şi-au asortat maşina care sare de 100.000 Euro cu telefonul dar nu mai au bani pentru un handsfree…apropo domnilor… dacă creierul domniilor voastre ar fi alimentat de atâta energie cît să provoace un orgasm unei euglene verzi probabil a-ţi descoperi că bolidul dumneavostră permite conectarea telefonului prin bluetooth şi nu ar mai fi necesar ca Dumnezeu să aibă remuşcări pentru faptul că nu I-a dat omului trei mâini.

Preferaţii mei…cei care dau flash-uri pe autostradă, direct în faţa plutonului de execuţie format din 12 camioane echipate cu cât mai multe proiectoare…sunt curios să văd cât rezistă înainte de a se lichefia.
Acestea sunt doar vârfurile, elitele unei naţiuni extrem de talentate. Un mare parc închis unde fiecare să aibă la dispoziţie un automobil. Sunt curios dacă haosul poate lua o formă organizată la un moment dat.
Au vreo valoare cele spuse mai sus? Nu. Mă simt mai bine? Nu. Doar o adunătură de nimicuri care reuşesc să facă viaţa mea la volan şi a altor parteneri de trafic un coşmar.

Şi de final…protejaţi motocicliştii, nu v-au înjurat mamele, nu v-au furat iubitele…sunt şi ei în trafic…Poate altă dată… mă chinui de ceva vreme să mă agăţ de ceva pentru a umple pagina asta cu ceva text şi nu am găsit nimic care să îmi pară suficient de relevant. Poate nu scriu azi, am timp în week-end, şi oricum azi mai am şi o sesiune foto cu una din maşinile luate la test….

…după ce m-am întors de la drive test…

Tot aud cum că românul ar fi extrem de talentat în ale covrigului, că ceva inexplicabil curge prin venele acestei naţiuni, un ceva care îl face un fel de campion mondial la bârnă când vine vorba de tot ce implică a conduce un vehicul. În mod cert aşa se explică şi dominaţia autoritară a piloţilor români în motorsportul mondial.

Totul începe cu şcoala de şoferi unde instructorul se face că te învaţă să conduci, tu te prefaci că ai învăţat şi ajungi cu palmele transpirate de emoţie la examen şi cu stângăcii de prima dragoste când vine vorba de a face plicul să treacă din buzunarul tău în cel al persoanei din dreapta.

Şi devii unul dintre aceia care îmi trimiţi neuronii în şomaj. Cum reuşeşti acest lucru? Cu o dezinvoltură sinonimă cu existenţa unei amibe.
Aş face un lagăr unde aş închide toţi şoferii care nu se uită în oglinzile laterale pentru a se asigura când schimbă banda, tot aici ar locui şi cei care nu semnalizează atunci când efectuează aceiaşi manevră.

La fel de dragi îmi sunt şi cei care la semafor în momentul în are s-a făcut verde au grijă să claxoneze şi apoi să bage în viteză. Un lot special de deţinuţi ar fi cei care merg cu lămpile de ceaţă aprinse…tot timpul…şi în special noaptea, iar cei condamnaţi pe viaţă ar fi cei care cred că sunt buricul pământului şi rulează noaptea doar cu poziţia aprinsă şi farurile de ceaţă.

Citește și...
Tags:


Comentarii
Inchide