Marele Premiu al Turciei

Marele Premiu al Turciei

Autor: Silviu Draganescu acum 12 ani Formula 1

Startul cursei a fost unul calm în parte superioară a plutonului, acolo unde Fernando Alonso a reuşit să urce până pe locul patru, în faţa lui Kimi Raikkonen, ce în urma unei coloziuni cu Heikki Kovalainen i-a produs acestuia din urmă o pană la roata spate ce l-a forţat să intre la boxe. În coada plutonului, Giancarlo Fisichella a intrat cu putere în spatele lui Kazuki Nakajima, accidentul ducând la intrarea maşinii de siguranţă, însă pentru puţin timp.

La ieşirea acesteia, Felipe Massa conducea cursa, fiind urmat de Lewis Hamilton, Robert Kubica şi Kimi Raikkonen, ce a reuşit să trecă de Fernando Alonso. Spaniolul a fost primul pilot ce a intrat la standuri, încă din turul 15, fiind urmat un minut mai târziu de Lewis Hamilton, ce, aşa cum aveam să aflăm mai târziu, era pe o strategie cu trei intrări la boxe. Felipe Massa a intrat şi el la standuri trei tururi mai târziu, suficient cât să-şi păstreze primul loc în faţa coechipierului, care graţie unui prin interval mai lung a reuşit să treacă de Robert Kubica pentru a se instala pe a treia poziţie. Însă Hamilton era dezlănţuit, cu benzină puţină reuşind să treacă de Massa şi să construiască un avans de aproape 9 secunde până la următorul pit-stop.

În final însă, strategia cu trei opriri i-a asigurat doar locul doi, în spatele lui Felipe Massa, ce graţie acestei victorii se apropie în clasamentul general tot mai mult de Kimi Raikkonen. Finalandezul a terminat cursa pe ultimul loc de pe podium, fiind urmat de cei doi piloţi BMW, Robert Kubica şi Nick Heidfeld. Fernando Alonso termină şi el în puncte, pe locul 5, în faţa lui Mark Webber şi a lui Nico Rosberg.Comentarii
Inchide