Chrysler 200C EV Concept la Detroit 2009

Chrysler tace şi face - rezultatul de la Salonul Auto Detroit 2009 este Chrysler 200C EV Concept, o berlină de categorie medie, care prefigurează un viitor sedan maşină electrică.

UPDATE 11.01.2009:

Design si conceptie ecologiceNoul Chrysler 200C EV Concept prefigurează un model de serie care, probabil, va înlocui familia Sebring şi va face din Chrysler o marcă ecologică.

Conceptul prezentat la Salonul Auto Detroit 2009 surprinde, în primul rând, prin designul fluid - amintind, într-o oarecare măsură, de Opel Insignia, dar păstrând identitatea Chrysler. Aerodinamica este atent studiată, iar liniile exteriorului au fost gândite pentru a-i conferi maşinii un aer familiar şi prietenos. Bineînţeles, nu lipseşte tehnologia LED pentru blocurile optice, iar culoarea caroseriei, Liquid Graphite Pearl, este o carte de vizită pentru statutul de maşină ecologică a lui Chrysler 200C EV Concept.

Interior inedit si prietenosLa interior, principala noutate o reprezintă... lipsa butoanelor clasice. Toate funcţiile maşinii sunt controlate printr-un touch-screen "techno-leaf", cu o grafică clară şi verde - ceea ce, în combinaţie cu interiorul alb şi curat dă o puternică senzaţie de comuniune cu natura, fără a se renunţa la stilul convenţional al habitaclului.

Dimensiunile exterioare sunt generoase: lungime 4,8 metri şi ampatament de 2,9 metri, maşina fiind creditată cu performanţe corecte: viteză maximă de circa 193 km/h şi un demaraj de 7 secunde până la 100 km/h. Motorul electric dezvoltă 74 CP, iar, în combinaţie cu motorul cu ardere internă, se atinge o valoare de 286 CP, transmişi punţii spate.

Mai multe detalii oficiale, pe pagina următoare, unde puteţi citi comunicatul oficial Chrysler.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Chrysler 200C EV arata foarte bineDacă fratele mai mare Chrysler 300C are o alură care nu prea are legătură cu ecologia, noul concept 200C EV prezentat la Salonul Auto Detroit 2009 de către Chrysler este total antagonic.

Chrysler 200C EV face parte din familia ENVI, pe care Chrysler a anunţat-o pentru Detroit 2009, fiind un sedan de categorie medie, un posibil viitor concurent al lui Hyundai Genesis, recent laureat al premiului North American Car of the Year 2009.

Maşina are o structură motor faţă (un V6) - tracţiune spate, dar un viitor model de serie este posibil să adopte configuraţia "totul faţă". Mai mult decât sistemul de propulsie electric, 200C EV surprinde printr-o nouă platformă multimedia de comunicare cu maşina.

Astfel, computerul central al maşinii este conectat direct la un iPhone, de unde se pot programa sistemul de climatizare sau închiderea centralizată, se pot vizualiza imagini de la o mini-cameră de filmat on-board sau localiza maşina prin GPS.

Este foarte probabil ca viitorul model de serie să fie denumit chiar Chrysler 200C, care ar putea înlocui familia Sebring.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.