Poze spion: noua generaţie Volkswagen Beetle

Conform germanilor de la Auto Motor und Sport, care au publicat poze spion cu noua generaţie Volkswagen Beetle, surprinsă în teste, cea de-a doua generaţie a "noii broaşte" va apărea pe piaţă la finalul lui 2011.

Poze spion: noua generaţie Volkswagen Beetle Poze spion: noua generaţie Volkswagen Beetle

VW Beetle Ragster conceptCu ocazia Salonului Auto de laDetroit, din 2005, germanii au prezentat conceptulVolkswagen Beetle Ragster, un fel de Beetle mai nervos,care, însă, nu a ajuns niciodată în producţia de serie.

Acum, cei de la AutoMotor und Sport au publicat imagini cu nouageneraţie a lui Volkswagen Beetle în testele premergătoarelansării oficiale - vezi aici pozele. Iar maşina dinimagini pare să preia ideea acelui concept, de a oferi o suprafaţăvitrată laterală mai scundă.

Idei pentru noul BeetleActuala generaţie Volkswagen Beetle este bazată tehnic peplatforma lui Volkswagen Golf IV, fiind lansată în 1998 (adică acumaproape 12 ani). Noua generaţie, însă, se va baza peplatforma lui VW Golf 6, urmând a oferi maimult spaţiu interior şi motorizări TSI şi TDI upgradate, precum şicutii de viteze automate cu dublu ambreiaj DSG sau sistemstart/stop pentru motoare.

Interirul urmează să fie realizat într-o manieră mai retro decâtpână acum, iar versiunea cabriolet va urma la câteva lunidupă lansarea coupe-ului. Producţia noului VolkswagenBeetle se va desfăşura tot la uzina din Puebla (Mexic), iar piaţaprincipală de desfacere va rămâne cea a Americii de Nord.