Renault Sandero

Autor: Silviu Draganescu acum 13 ani Știri

Renault lansează pentru prima oară un model nou în afara Europei. Dezvoltat pe baza platformei B0 folosită de Logan şi asamblat la fabrica din Curitiba din Brazilia, Sandero va fi comercializat din decembrie. Acesta va beneficia de o gama de motoare adaptată pieţei locale, urmând ca la scurt timp să fie disponibil şi în Argentina. Renault îşi pune mari speranţe în noul model, oferidu-l spre vânzare cu o garanţie de 3 ani, o premieră pentru clsa din care face parte.

La exterior, asemănările cu modelul Logan sunt minime, doar liniile laterale ale uşilor amintind de platforma comună împrumutată de la versiunea sedan. Sandero are o lungime de 4,02 metri şi beneficiază de un portbagaj de 320 de litri dar şi de o banchetă fracţionabilă 60:40. Interiorul a fost îmbunătăţit, feţele de usi având acum un mâner mult mai uşor de folosit, asemănător cu cel disponibil pe Laguna 3, aducând un iz de calitate.

În Argentina modelul va fi disponibil cu motorul pe benzină de 1,6 litri 6v dar şi cu dieselul deja clasic de 1,5 litri. Pentru Brazilia Renault a pregătit o gamă de propulsoare adaptată perfect pieţei locale, cu motoare Flexifuel, de 1,0 litri, 1,6 litri cu 16 sau 8 supape, ultimul fiind prezentat în premieră. În Europa un model derivat din Sandero îşi va face loc în gama Dacia începând cu 2008.Comentarii
Inchide