Opel Agila

Autor: Andrei Nan acum 13 ani Prezentari

Pentru a da satisfacţie acestor nevoi, inginerii de la Opel au creat o maşină de mici dimensiuni, agilă, manevrabilă şi, nu în ultimul rând, versatilă.

Chiar dacă lungimea este doar de 3,74 metri (fiind egală cu cea a lui Peugeot 1007), noul Opel Agila oferă spaţiu interior suficient pentru cinci pasageri. Habitaclul se remarcă prin calitatea superioară a materialelor folosite – doar este o maşină destinată cu preponderenţă doamnelor -, poziţia înaltă la volan şi elementele de securitate pasivă. Pe lângă faptul că o poziţie înaltă la volan oferă o vizibilitate foarte bună, mai este asigurat şi accesul facil în şi din maşină. Pentru a satisface nevoia aprigă de cumpărături, bancheta spate se poate rabata, formând o podea plană, iar volumul portbagajului ajunge la 1.100 litri.

Securitatea pasivă este asigurată de patru airbaguri, dotări standard pentru toate nivelurile de echipare, care opţional se pot completa cu airbaguri cortină pentru protecţia capului. Pentru a aduce un plus la securitatea pasageriilor, Opel Agila poate fi comandat cu sistem de control al stabilităţii (ESP).

Din punct de vedere al motorizării, noua generaţie oferă trei propulsoare, două pe benzină şi unul diesel. Cele două motoare pe benzină sunt ultimele creaţii ale inginerilor Opel în materie de propulsoare de cilindree mică. Astfel, motorul cu trei cilindri de 1,0 litri dezvoltă 65 CP, fiind “asortat” cu o cutie manuală de viteze cu cinci rapoarte. Cea de-a doua varintă pe benzină este un motor cu 4 cilindri în linie, de 1,2 litri şi care dezvoltă 86 CP. Acest motor poate fi comandat şi cu o cutie de viteze automată.

Motorizarea diesel, deşi dispune de o cilindree mică (1,3 litri), beneficiază de ultima tehnologie common-rail, astfel că puterea dezvoltată este de 75 CP, evident totul sub auspiciile unui consum foarte redus. Începând cu primăvara anului viitor, noul Opel Agila va fi pus spre vânzare, preţul nefiind momentan comunicat.Comentarii
Inchide