Skoda Yeti – primele poze spion!

Autor: Andrei Nan acum 13 ani Știri auto

26.02.2009: UPDATE FOTO şi INFO:

Britanicii de la Autoexpress sunt primii care au surprins versiunea finală a lui Skoda Yeti fără urme de camuflaj. După cum se poate observa acesta are un design mai puţin radical decât al conceptului şi în versiunea cu patru uşi arată foarte convenţional, ba chiar banal. Se mai poate observa, de asemenea, că nu există prea multe asemnănări cu vărul VW Tiguan, deşi tehnic vor fi înrudiţi.

Sursa: www.autoexpress.co.uk

Modelul va fi disponibil atât cu tracţiune 4×2 cât şi 4×4, urmând să fie un soft-roader care va atenta de cota de piaţă a unor modele precum Ford Kuga sau Nissan Qashqai. Acest model va fi oficial arătat marţea viitoare, pe data de 3 Martie, în cadrul Salonului Auto Geneva 2009.

11.09.2008

Maşina este deja într-un stadiu foarte avansat, dovadă stând pozele cu automobilul de teste camuflat – prelata are rolul de a ascunde privirilor indiscrete formele caroseriei, pe care o vom putea admira, se pare, de la începutul anului viitor. Nu a fost anunţată lansarea la Salonul Auto Paris 2008, dar nici nu excludem această surpriză din partea cehilor (mai ales că Skoda nu are nici o altă noutate remarcabilă pentru această toamnă).

Conform jurnliştilor de la auto.cz, Skoda Yeti va avea aceeaşi platformă cu VW Tiguan şi viitorul Seat Tribu, tracţiunea integrală va beneficia de diferenţial Haldex, iar sub capotă vom regăsi şi noul motor de pe Skoda Superb, un patru cilindri turbo de 1,8 litri.

Pentru a permite fabricarea celui de-al cincilea model Skoda, oficiali sunt nevoiţi să extindă şi să modernizeze două din fabricile din Cehia, fiind vorba de uzinele de la Kvasiny şi Vrchlabí. Skoda Yeti a fost prezentată sub formă de concept la Salonul Auto de la Geneva din anul 2005, designul conceptului fiind practic punctul de plecare al noii imagini de marcă, care se regăseşte la noile Skoda Fabia şi Roomster.
Comentarii
Inchide