Vă rugăm să puneţi un pariu imaginar şi să ne lăsaţi rezultatul în comentarii

Caii rup asfaltul

Stăm şi ne gândim câteodată ce înseamnă să fii Ferrari. Să-ţi dai singur teme: maşini mai tari, din ce în ce mai tari, cele mai puternice. Credeţi că la McLaren e o altă mentalitate? Nu, pentru că e rivalul direct pentru Ferrari. La Ferrari şi la McLaren nu există o zonă – hai să-i spunem – decentă de putere, în care ai maşini făcute de cei mai buni din lume într-un interval normal de putere. Există numai zona roşie în care discutăm de indicative turbate, cum ar fi F12 sau 720S.

Supranumit Berlinetta, acest Ferrari F12 are un motor V12 de 6.3 litri. De la mama lui de la Maranello, el scoate 740 de cai. Se poate mai mult? Da, cu modificări minore, sari direct în 800, un plus de 40 de cai. Se simt? O, da! La o maşină de 1.700 de kg, orice cal e o victorie şi un câştig de zero virgulă secunde pe 0-100 km/h. Maşina stoc atinge 100 km/h în 3,1 secunde, aşa că probabil cei 40 de cai în plus îi cresc performanţa la limită sub 3 secunde. De ce contează? De ce au contat mereu zecimile, sutimile şi miimile pentru constructori. Pentru că se duc pe Nurburgring, acolo unde-şi dau capacitatea şi dacă ies pe locurile fruntaşe, omaneii cu bani nu mai stau la discuţii – click dreapta, adjudecat. Pentru 300.000 de euro-bucata, merită orice miime în comparaţie cu McLaren.

McLaren nu e nici el de lepădat. Din contră. Este maşina care se bate 1:1 cu Ferrari. Experienţă, tradiţie, tehnologie, are totul de partea ei ca să fie la cel puţin acelaşi nivel. Iar un 720S, deşi are cu 20 de cai mai puţin decât varianta stoc F12, atinge suta în 2.9 secunde. Iată de ce era nevoie de un upgrade de 40 de cai pentru Ferrari ca să se “tragă” cu V8-ul de 4 litri McLaren 720S.

Vitezele maxime ale celor două creaţii ale întunericului sunt identice: 340 km/h. Ambele au cutii cu 7 trepte şi dublu ambreiaj ca să schimbe imperceptibil şi ca să trimită tot ce au mai bun pe puntea spate. Sună deja ca un film de groază. Să fii la volan şi să scoţi tot din maşina asta e o provocare la care nu se bagă oricine. Americanii au pus însă maşinile pe circuit în Florida şi au călcat pedala pe 0-400 de metri. Nu vrem să stricăm punctul culminant şi vă lăsăm să aflaţi singuri deznodământul din video.

Autor Alexandru Banu

Sursă DragTimes