Citroen C5

Autor: Silviu Draganescu acum 13 ani Prezentari

Noul model este construit pe baza platformei tehnice de la fratele de alianţă, Peugeot 407, dar are toate detaliile estetice necesare pentru a-l diferenţia în mod clar de acesta. Designerii francezi au reuşit să realizeze o siluetă ce dă impresia tipică germană de masivitate, noul model părând foarte robust.

Mai lung şi mai lat decât modelul pe care îl înlocuieşte, noul C5 măsoară 4,78m în lungime, cu un plus de 5 cm pentru versiunea estate şi are o lăţime de 1,86m la care se adaugă o înalţime de 1,45m, impunându-se direct în limita superioară a clasei medii europene. În interior pasagerii sunt întâmpinaţi de o calitate a fabricaţiei foarte bună şi de un confort general. Sistemul de climaizare bizonal este uşor de folosit, şoferul fiind relaxat de un sistem de masaj integrat în scaun oferit opţional. C5 este dotat cu 9 airbaguri, dintre care unul pentru genunchii şoferului, coloana de direcţie telescopică şi pedale retractabile în caz de accident.

În privinţa ţinutei de drum, noul model are suspensie independentă pe toate roţile şi poate fi dotat cu Hydractive 3 Plusself, ce reglează proprităţile suspensiei în timp real în funcţie de tipul de drum şi de dorinţele şoferului. Pentru aceste versiuni există şi un sistem de frână de mână automat, clienţii pretenţioşi putând opta şi pentru senzoti de parcare ce îi anunţă de distanţa rămasă până la obstacol. Din punct de vedere al siguranţei active, noul C5 este dotat cu ABS, ESP dar şi Lane Departure Warning System, disponibil opţional, ce te anunţă atunci când treci peste liniile de marcaj.

Pentru a acapara o gamă cât mai largă de clienţi, Citroen a pregătit o paletă largă de motorizări. Propulsoarele pe benzină au o cilindree de 1,8 litri de 127 CP şi 2,0 litri şi 143 CP. În ceea ce priveşte oferta diesel, vor exista patru motoare, de 110, 138, 173 şi 208 CP din care ultimul V6, toate fiind dotate cu filtru de particule. Vor fi oferite cutii de viteze atât manuale cât şi automate.

Citește și...


Comentarii
Inchide