Peugeot 4007

Peugeot îşi prezintă primul SUV într-o piaţă tot mai agitată şi mai dinamică. Lansat sub numele de 4007, noul model se bazează pe un Mitsubishi puţin machiat.

Francezii de la PSA doreau de mult timp să aibă şi ei un profit frumuşel dintr-o piaţă în plină expansiune şi au hotărât să se implice direct. Dar cum să o facă? Experienţa în acest domeniu este foarte săracă, iar concurenta aprigă îi obligă la costuri minime şi, implicit, la platforme comune şi colaborarea cu o firmă cu know-how. Se dorea un SUV compact, cu o mecanică simplă, un design atrăgător şi o fiabilitate dovedită. Pentru că noul model trebuie să îşi creeze de unul singur un nume.

Toate acestea au dus la începerea colaborării cu Mitsubishi, ce avea să împartă platforma noului Outlander cu SUV-urile grupului francez. Acestea au avut premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva şi au aruncat mingea acum în curtea principalului contracandidat: Renault, ce-şi va prezenta şi el viitorul SUV compact la Frankfurt.

Rezultatul colaborării dintre grupul PSA şi Mitsubishi este unul parţial reuşit. Designul noului model este unul plăcut, inspirând dinamism şi sportivitate. Spun “noul model”, aici intervenind şi partea mai puţin bună, pentru ca cele trei modele, Outlander, C-Crosser si 4007 sunt aproape aceeaşi maşină, chiar şi la design. În ciuda faimei pe care o au francezii la realizarea unor maşini frumoase, noul model se încadrează mai repede în categoria unui design de tip asiatic, amintind oarecum de vechea generaţie Outlander. Diferenţele sunt mici şi se rezumă doar la partea frontală, modificată pentru a corespunde profilului fiecărei marci în parte.

4007 se remarcă prin gura imensă de aerisire din spoilerul faţă, precum şi prin sigla leului din Sochaux marcată pe capotă. Farurile prelungite şi proiectoarele încadrate de accesorii cromate montate în extremităţile caroseriei subliniază apartanenţa la familia franceză. Privita din lateral, noul model se remarcă printr-un aspect sportiv şi dinamic, chiar tineresc, la care contribuie din plin barele de susţinere de pe plafon şi designul inedit al montantului spate.

Potrivit comunicatelor de presă, grupul PSA vrea să evite canibalismul între cele două modele gemene prin adoptare unor direcţii diferite: 4007 se va adresa celor mai maturi, oameni de afaceri ce-şi doresc lux şi o maşină pe măsură, cu accesorii de crom precum cel de pe uşa spate pe care tronează sigla Peugeot.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.