Încurajez mersul pe bicicletă. Dar nu suport bicicliştii neatenţi

În România, comerţul cu biciclete a crescut simţitor, iar numărul de biciclişti e din ce în ce mai mare. Foarte bine. Dar nu în totalitate. Pentru că, din păcate, vorbim de România şi de concepţii balcanice miserupiste.

Încurajez mersul pe bicicletă. Dar nu suport bicicliştii neatenţi Încurajez mersul pe bicicletă. Dar nu suport bicicliştii neatenţi

Când am împlinit vârsta la care am fost obligat să-mi fac buletin, părinţii mi-au făcut cadou şi o bicicletă. De fapt, un fel de semi-cursă: un Pegas cu 4 viteze, albastru şi care, pe vremea aia, arăta foarte modern.

Am mers destul de mulţi ani cu bicicleta, dar, de când sunt în Bucureşti, rar am mai pedalat. Principalul motiv pentru care nu am bicicletă este că nu am unde să o ţin în garsonieră sau pe scara blocului. În rest, însă, bicicleta mi se pare un mijloc de transport excelent prin capitală.

În teorie.

Pentru că, în practică, am descoperit câteva lucruri deranjante. Ba chiar foarte deranjante. Pe care le amintesc pe paginile următoare.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.