Vodafone Bucharest Challenge 2007

Autor: Andrei Nan acum 14 ani Alte sporturi

În sfârşit, se pare că România intră în clubul select al competiţilor internaţionale. Din spusele piloţilor, circuitul este unul foarte tehnic, dar în acelaşi timp de viteză, formatul ales fiind de natură să penalizeze chiar şi cea mai mică greşeală de pilotaj.

Drept dovadă stau micile incidentele petrecute în timpul primei runde de calificări pentru Formula 3, unde patru maşini au făcut cunoştinţă cu parapetul din beton. Nu este de neglijat nici faptul că, fiind practic un circuit total nou pentru toţi concurenţii, tensiunea piloţilor a fost la cote maxime. De remarcat prezenţa lui Claudiu David la bordul unui Dodge Viper sau a unui membru al familiei Sturza, pe un inedit Morgan Aero 8, preparat pentru curse.

Ziua de sâmbătă va fi destinată în prima parte calificărilor pentru Formula 3 şi FIA GT3, urmând ca în cea de-a doua parte să aibă loc primele curse ale weekendului automobilistic: Formula 3 (cursa 1), FIA GT3 (cursa 1) şi Cupa Dacia Logan (cursa 1). Dacă vineri tribunele au fost aproape total goale, în zilele de sâmbătă şi duminică este de aşteptat o afluenţă masivă a vizitatorilor, fapt confirmat şi de epuizarea biletelor.

Oricum, spectacolul (mai ales cel fonic) merită din plin. Emoţia creată de decibelii motoarelor, de mirosul ambreiajelor sau de uleiul ars te fac să uiţi ca te afli pe străzile Bucureştiului, în apropierea unui simbol al epocii de aur. Primele concluzii referitoare la Bucharest Ring sunt clar pozitive, iniţiativa organizatorilor fiind umbrită doar de condiţiile atmosferice capricioase, care, însă, vor spori tensiunea competiţiilor.

Citește și...
Tags:


Comentarii
Inchide