Infiniti EX35

Autor: Oraan Mărculescu acum 15 ani Știri auto

La Salonul Auto de la New York, din primăvară, a fost prezentat conceptul EX, noul model EX35 fiind aproape identic, ceea ce nu poate decât să ne bucure. De fapt, să îi bucure pe americani, unde fratele mai mic al lui Infiniti FX are menirea de a-i ţine piept lui BMW X3 şi viitoarelor Audi Q5 şi Mercedes GLK, în domeniul SUV-urilor compacte premium.

Având un design vizibil efeminat şi cu trăsături clare asiatice, noul EX nu va fi chiar mic, măsurând 4,64 metri în lungime şi 1,58 în înălţime. În plus, motorizarea oferită pentru început este un potent V6 de 3,5 litri şi nu mai puţin de 290 CP, cuplat cu o cutie de viteze automată, cu cinci rapoarte. Interiorul promite să "rupă gura târgului" în ce priveşte stilul şi nivelul calităţii şi al materialelor, iar lista de opţionale este foarte lungă, cuprinzând şi avansatul sistem de asistenţă la parcare prin intermediul mai multor camere sau posibilitatea rabatării scaunelor spate prin apăsarea unui buton de pe consola centrală.

Infiniti EX va ajunge şi în Europa, în momentul în care Nissan va stabili data concretă a lansării oficiale a brandului japonez şi pe continentul nostru. În America, vânzările sunt programate să înceapă cel mai devreme în decembrie, însă preţurile nu sunt deocamdată cunoscute.
Comentarii
Inchide