Maserati Levante, SUV-ul mult aşteptat, spionat din nou în haine de Ghibli

Autor: Adrian Mihălţianu acum 7 ani Știri auto

Că Maserati pregăteşte un SUV, o ştim deja. Că numele său va fi Maserati Levante, iarăşi ştim. Acum avem însă şi imagini care ne arată că inginerii Maserati efectuează încă teste de stradă cu noul SUV, în haine de Ghibli, dar cu nişte adăugiri aerodinamice interesante, care ne dau ceva informaţii şi despre forma pe care urmează să o aibă SUV-ul aşteptat spre finalul acestui an…

Din imaginile puse la dispoziţia ProMotor de către Gabriel Dan Michiciuc, putem remarca pentru prima dată o formă care ne aminteşte mai degrabă de fabuloasele SUV-uri de la Infiniti: o caroserie mai puţin înaltă decât te-ai aştepta de la un SUV (cu tot cu elementele aerodinamice adăugate, aceasta ar trebui să fie înălţimea finală a maşinii), bosaje mari deasupra roţilor, dar şi faptul că italienii nu testează deocamdată cel puţin o variantă cu spate specific SUV-urilor, caz în care nu prea pricepem de ce au mascat şi partea posterioară a modelului Ghibli folosit în teste.

Când va fi lansat, cel mai probabil la Frankfurt 2015, Levante va avea tracţiune integrală, motoare V6 de 350 şi 425 CP pe benzină, dar şi dieseluri cu puteri cuprinse între 250 şi 340 de CP. Platforma pe care e construit Levante e preluată, cel mai probabil, de la noul Jeep Grand Cherokee, iar produsul final ar trebui să semene întrucâtva cu conceptul Kubang prezentat în urmă cu patru ani la Frankfurt.
Comentarii
Inchide