Volkswagen Caddy Maxi Life

Caddy Maxi Life nu se vrea un inamic al orgoliului masculin, ci o mînă de ajutor mai lungă.

Volkswagen Caddy Maxi Life Volkswagen Caddy Maxi Life

Nu am fost la Sevilla pentru a celebra în avans momentul 7 mai 1986, nici pentru a ne confrunta cu şase membri ETA căutaţi prin intermediul unor afişe lipite pe toţi stîlpii şi nici pentru a face recensămîntul minorităţilor cazate la periferie.

Motivul a fost unul strict profesional, perfect nemţesc, acela de a testa un Caddy potent, mai lung cu 47 cm decît prima variantă CDV (City Delivery Van), vîndută în 147.000 de exemplare doar în 2007. Înainte de a urca la volan, am făcut conspectul liniilor exterioare ale variantei Maxi Life, cel cu fişă de MPV destinat familiilor, transportului hotelier şi altor activităţi care implică şapte pasageri.

Nici o schimbare. Aceleaşi forme, unghiuri asemenea, blocuri optice faţă-spate identice, bandouri copiate, doar un plus de 47 cm în lungime, care i-ar putea bucura în mod special pe conducătorii de gen feminin, prea puţini însă amatori de un Caddy voluminos. Interiorul m-a frapat prin multitudinea spaţiilor de depozitare, funcţionalitatea deosebită şi finisările aproape demne de marca Volkswagen.

Bordul este construit dintr-un plastic destul de dur, dar nu contondent, scaunele ergonomice sînt foarte uşor de orientat, iar locaşurile pentru brichete, pixuri, telefoane şi orice mărunţişuri se află peste tot: în bord, sub plafon, în portierele faţă-spate, deasupra portierelor faţă-spate, în portbagaj, pe prelungirea consolei centrale (între scaune).

Din acest punct de vedere, Caddy Maxi Life chiar este un mijloc de deplasare extrem de versatil, potrivit oricărui drum din viaţa noastră (chiar şi ultimului). Volumul de încărcare cu scaunele la locul lor este acum de 1.350 de litri. Absenţa rîndurilor de banchete doi şi trei creează o capacitate suplimentară de 2.400 de litri.

MPV-ul VW (ei i-au spus aşa, nu noi) include printre dotările electronice sistemul propriu de navigaţie RNS 510 cu display tactil. Datele GPS, precum şi fişierele audio (MP3/WMA) pot fi stocate pe un HDD de 30 GB, iar unitatea DVD redă filme în timpul staţionării. Totodată, slotul frontal SD permite citirea fişierelor media sumplimentare.

Pe drumurile extraurbane ideale din preajma Sevillei, am condus Caddy Maxi Life cu motorizarea consacrată 2.0 TDI (plus filtru de particule) şi 140 CP în toate modurile posibile, de la cel al salahorului român iresponsabil, la cel al vitezomanului. În primul stil, am constatat că, oricît de nesimţit ai fi în trafic, luneta exagerată şi retrovizoarele uriaşe îţi captează atenţia instantaneu, oferindu-ţi un cîmp vizual anterior perfect.


Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.