Top 10 Frankfurt 2009: concepte electrice

Salonul Auto de la Frankfurt a stat sub semnul modelelor electrice. Promotor.ro vă prezintă un top 10 cu cele mai interesante concepte electrice.

Top 10 Frankfurt 2009: concepte electrice Top 10 Frankfurt 2009: concepte electrice

Pe primul loc am plasat Renault Fluence Zero Emissions Concept, datorită gradului avansat al tehnologiei folosite - şi aici mă refer în special la pregătirea aproape finalizată pentru implementarea în producţia de serie. Şi mai este un aspect foarte important: sistemul QuickDrop.

Renault Fluence poate fi electricPână acum, toate propunerile de maşini electrice veneau cu o baterie greu de încărcat, ce necesita o atenţie sporită şi ridica probleme logistice importante. Renault ne propune, însă, schimbarea bateriei ca pe o simplă butelie, de exemplu. În mai puţin de 5 minute, ai parte de o autonomie maximă şi scapi de multe alte griji precum încărcarea atentă, fără întreruperi prea mari şi fără grija unui cablu electric atârnat de maşină.

Fiecare benzinărie poate să implementeze o staţie de schimb de baterii, astfel încât problema logisticii o să fie în mare parte rezolvată. Dar, pentru ca toate acestea să ajungă în lumea reală, e nevoie de un standard în ceea ce priveşte bateriile folosite şi aderarea la acesta a mai multor jucători importanţi de pe piaţă.

Va reuşi Renault să strângă alături câţiva parteneri puternici? Vom vedea. Deocamdată, Carlos Ghosn a promis că Renault Fluence Zero Emissions Concept se va transforma într-un model de serie în mai puţin de doi ani.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.