Mercedes CLC

Autor: Oraan Mărculescu acum 12 ani Știri

UPDATE: Mercedes Benz a dat publicităţii azi încă două poze teaser, din care putem să vedem şi câteva detalii în legătură cu partea din spate a maşinii. Şi surpriză, pare foaret asemănătoare cu aceea a vechiului model. Asta pentru că CLC se bazează pe platforma tehnică a vechiului Sport Coupe, şi nu pe aceea a noului C-Class, aşa cum se aştepta oricine. Cu toate acestea Mercedes a ţinut să atragă atenţia că noul model are peste 1100 de componente schimbate, un nou sistem de direcţie, interior modern şi un motor cu 4 cilindri mai puternic, de 184 CP.

********************

Mercedes va prezenta la sfârşitul acestei luni o versiune compactă a clasei C, un urmaş al lui Sport Coupe, modelul hatcback bazat pe platforma tehnică a lui C-Class ce vroia să concureze cu Seria 3 compact şi Audi A3. Între timp BMW a lansat Seria 1 în clasa compactă iar Mercedes nu a mai avut nici un model cu care să-i facă faţă.

Asta până pe 27 ianuarie când la Berlin Fashion Week Mercedes are de gând să ne dezvăluie în totalitate noul său model, CLC. Evident, pentru moment se limitează la a atrage atenţia cu o poză teaser, realizată după reţeta perfectă: maşina langă o fată. Sau mai mult fata langă maşină, pentru că modelul Eva Padberg are grijă prin câteva mişcări graţioase să acopere orice detaliu specific noului model. Mercedes promite că acesta va veni şi cu elemente noi faţă de actuala generaţie C-Class, dar pentru a le putea sesiza în pozele finale pesemne ca vor renunţa la frumoasa blondă.

Despite the fact that the CLC is based on the outgoing C-Class SportsCoupe (and not on the all-new C-Class…), Mercedes-Benz supports in its official release that 1,100 components have been either developed for the new sports coupé or refined from the previous model. Highlights of the CLC include new direct steering, modern infotainment systems with colour display and a more powerful four-cylinder engine with 184 Hp.Comentarii
Inchide