Red Bull Romaniacs 2010

Red Bull Romaniacs 2010 debutează sâmbătă 26 iunie, la ora 14.00, pe B-dul. Coposu din centrul. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume va continua duminică, cu prima zi în munţi şi se va termina în Piaţa Mică din Sibiu miercuri, 30 iunie.

Red Bull Romaniacs 2010 Red Bull Romaniacs 2010

Mani Gyenes169 de rideri s-au înscris la cea de şaptea ediţie a Red Bull Romaniacs. În 2010 raliul s-a îmbogăţit cu două noi clase. Astfel, din acest an pe lângă clasele Pro, Expert Single, Expert Team şi Hobby avem şi clasa Trial şi Hobby Single. La clasa Trial sunt incluşi piloţii care pe motociclete de trial vor parcurge traseul clasei Pro, unde concurenţii folosesc motociclete de enduro. După ce de-a lungul ediţiilor precedente multor concurenţi le era greu să îşi găsească coechipieri, din 2010 şi cei de la Hobby pot concura într-o categorie single. Printre riderii înscrişi în acest an sunt piloţi din: Marea Britanie, Africa de Sud, Austria, Germania, Italia, Spania, Suedia, Canada, Polonia, Noua Zeelandă, Cehia, Ungaria, Scoţia, Estonia, Franţa, Elveţia, Norvegia, Lituania, Belgia, Grecia, Slovacia, România, Turcia, însă cea mai exotica prezenţă este cea a pilotului peruan Felipe Rios (Hobby Single).

Ediţia în care concurenţii vor avea în medie, în funcţie de clasă, între 100 şi 200 de km de traseu în zilele din munţi va debuta, pentru rideri, pe 25 iunie când au loc verificările administrative şi tehnice. Pe 26 iunie se dă startul official în raliu o dată cu sesiunea de calificări pentru Prolog programată începând cu ora 09.00. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiului vor răsuna motocicletele riderilor calificaţi pentru Prolog. De la fiecare clasă pentru Prolog se califică primii 16 piloţi, iar timpul obţinut este luat în calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminică 27 iunie.

Ca şi anul trecut, în 2010 se va merge prin Munţii Cindrel, Lotrioara şi Parâng, iar prima zi de hard enduro este duminică, când se va ajunge în Cindrel. Spectatorii au câteva puncte extrem de interesante unde pot vedea de ce se spune că dacă ai ajuns la finişul Red Bull Romaniacs, mai ales la clasa Pro, ţi-ai depăşit limitele. Una din locaţii este pe valea Şanta, nu departe de cabana Curmătura unde se ajunge urcând din Sibiu către Păltiniş. Cel mai interesant şi uşor accesibil pentru public este punctul de finiş al primei zile. Urcarea de pe dealul Guşteriţa, aflat în imediata vecinătate a Sibiului. Luni, 28 iunie, riderii vor părăsi Sibiul pentru a se îndrepta către Petroşani, urmând să revină în oraşul enduroului extrem marţi 29 iunie. Ultima zi, miercuri 30 iunie, are programate pentru spectatori câteva puncte extrem de interesante pe valea Oltului unul dintre ele fiind cel din apropierea mănăstirii Turnul Roşu.

Aşa cum a început, raliul se va încheia în oraş doar că de această dată se va merge în centrul istoric al Sibiului. În Piaţa Mică, la Podul Minciunilor vor ajunge cei care au rezistat la sutele de kilometri de hard enduro. Finişul raliului este programat în jurul orei 12.00.

Taddy Blazusiak debutant cu renume la Red Bull Romaniacs

După ce a supus de 4 ori muntele de fier câştigând Erzberg Rodeo, Taddy Balzusiak vine la Red Bull Romaniacs să îşi măsoare forţele în Carpaţi. Polonezul care va concura la clasa Pro are adversari serioşi în persoana unor rideri cu mult mai multă experienţă în munţii din România, cum ar fi: Andreas Lettenbichler, câştigătorul de anul trecut, Darryl Curtis participant la trei ediţii ale Red Bull Romaniacs, Chris Birch, locul 2 în 2009 sau Graham Jarvis, câştigătorul din 2008.

Românii din ediţia 2010

La clasa Pro participă şi pilotul român Mani Gyenes. Anul trecut, din cauza unei accidentări a fost nevoit să concureze la clasa Expert Single ocupând la final locul 2. În 2010 a decis să îşi încerce norocul la cea mai dificilă clasă a Red Bull Romaniacs.

În total sunt înscrişi în ediţia din acest an 14 concurenţi români, fiind acoperite toate clasele mai puţin Trial, având în vedere că în România nu există pentru moment piloţi de trial.

La clasa Expert, Team România are şanse la podium datorită asocierii dintre Romeo Dunca şi Ioan Tara, coechipieri în teamul Dunca Expediţii. Romeo a mai terminat pe podium în 2006, iar Tara este un endurist care a ajuns în postura de pilot după ce a fost track manager la ediţiile anterioare.

La clasa Hobby, Tip Till Team vor fi în atenţia publicului după ce anul trecut au terminat în top 10 la prima participare. Dani Oţil şi Krisztian Nagy şi-au propus să ajungă la finiş în primii cinci.

Live Tracking

Fanii pot să îşi urmărească favoriţii accesând începând cu prima zi în munţi (duminică 27 iunie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibilă opţiunea live tracking, unde introducând numărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acesta pe traseu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.