Audi A7 – primele poze spion!

Autor: Oraan Mărculescu acum 14 ani Știri auto

UPDATE 13 iunie, 17:30:

Pe baza noului Audi A7 va fi propus şi un cabriolet de mari dimensiuni, A7 Cabrio, care va beneficia de numai două portiere şi de un soft-top. Împreună, cele două variante se speră că vor atinge cifra de vânzări de 40.000 de unităţi, ceea ce pare destul de puţin pentru ciclul de viaţă al unei maşini moderne, însă oficialii Audi se aşteaptă ca acest model să contribuie semnificativ la accentuarea imaginii de marcă.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

UPDATE 13 iunie, 16:30:

Conform celor de la AutoWeek care citează o sursă din interior, viitorul Audi A7 va fi disponibil atât în variantă hard-top, cât şi în variantă cabrio. "Coupe-ul" va fi lansat în vara lui 2010, iar în 2011 va urma varianta cabrio, care va păstra configuraţia în patru uşi. Variantele sportive, S7 şi RS7 vor fi lansate în 2012.

Din punct de vedere al suspensiei, Audi A7 va beneficia de suspensie pneumatică, modificând garda la sol în mod automat în funcţie de şosea şi viteza de rulare. Propulsoarele pentru variantele "liniştite" vor fi: un motor de 2,8 litri şi 204 CP şi un propulsor turbo de 3,0 litri care va dezvolta 300 CP. Mai mult decât atât maşina va dispune şi de un sistem de propulsie hibrid.

Audi S7 va fi propulsat de un motor V8 de 4,0 litri care dezvoltă 394 CP, iar RS7 va avea sub capotă un V10 de 5,2 litri şi 600 CP. Momentan, nu se aude nimic despre vreo motorizare diesel, dar sursa celor de la AutoWeek susţine că sistemul hibrid de propulsie va fi compatibil cu un propulsor diesel, dar şi cu motorul V6 de 2,8 litri. Transmisia Quattro va fi standard pentru toate variantele lui Audi A7. Transmisia integrală Quattro va dispune de un sistem nou de control al cuplului care va fi lansat prima dată pe viitorul Audi S4.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Audi are ambiţii mari, dorind ca, până în 2015, să ajungă la 1,5 milioane de vehicule produse anual. Pentru aceasta, este nevoie să îşi diversifice gama, iar cei de la Auto Motor und Sport au o idee despre cum ar putea arăta viitorul coupe cu patru uşi, situat între A6 şi A8.

Modelul este programat să apară cel mai devreme în 2010, dar nu va concura cu Porsche Panamera, ci cu Mercedes CLS, maşina care a dat tonul acestui subsegment exclusivist. Prin A7, cei de la Audi doresc să confere liniei generale de design Audi caracteristici şi mai profunde de sportivitate şi eleganţă. Din punct de vedere tehnic, A7 va folosi platforma modulară (denumită MLP) pe care Audi intenţionează să o folosească pentru viitoarele game A4, A6 şi A8. Nu vor lipsi variantele sportive S şi RS, motorizările urmând a avea maximum 10 cilindri, în timp ce, la nivelul sistemelor electronice, ni se promit inovaţii surprinzătoare.
Comentarii
Inchide