Ford Edge

Autor: Sergiu Tudose acum 12 ani Știri

Indiferent că ai mai condus un Edge sau practic orice altă maşină din lume, nu ai cum să nu te confrunţi cu eterna problemă a unghiului mort. Oricând, cineva se poate ascunde acolo, fără să-şi dea seama că nu poate fi văzut de şoferul de lângă el.

Se pare însă că această inconvenienţă este pe cale să fie eliminată de către americanii de la Ford. Ei au dezvoltat un sistem integrat în oglinzile laterale care te ajută să vezi tot ce se întâmplă în spatele şi lateralul tău – mai exact în unghiurile în care altfel ai fi avut vizibilitate zero. Vă daţi seama cât de ajutător poate fi, nu?

Pe scurt, oglinda “Blind Spot” este pur şi simplu o oglindă laterală obişnuită, însă construită în aşa fel încât să încorporeze o altă oglindă convexă mai mică, în colţul de sus. În momentul în care un alt vehicul se încâdrează în unghiul mort, acesta este perfect vizibil în oglinda secundară, iar şoferul poate fi scutit de o sperietură zdravănă în cazul în care avea de gând să schimbe banda în momentul respectiv.

Studiul celor de la Ford a arătat că aproape 76% din persoanele care şi-au dat cu părerea despre acest sistem, au menţionat că ar conduce cu mai multă încredere dacă ar ştii că nu i-ar mai putea lua nimeni prin surprindere atunci când se pregătesc să efectueze o manevră prin trafic.

Momentan, acest gen de oglindă va fi disponibilă numai pe SUV-ul Edge, începând cu anul următor, însă urmând să fie adaptată şi pentru viitoare modele Ford, Lincoln şi Mercury.

Tags:


Comentarii
Inchide